perjantai 7. toukokuuta 2010


Keskusrikospoliisi on käyttänyt pakkokeinoja keskustan puoluetoimiston tiloissa. Rikostarkastaja Erkki Rossi vahvisti tiedon Helsingin Sanomille perjantaina.

Hänen mukaansa pakkokeinot eivät liity keskustapuolueen toimintaan, vaan kyse on Rovaniemen kelkkatehtaan rakentamiseen liittyvistä epäselvyyksistä.

”Olemme tehneet eri henkilöihin kohdistuvia tutkintatoimenpiteitä. Kyse on puolueen palveluksessa olevista henkilöistä ja rikosepäillyistä, ei puolueen toiminnasta”, Rossi korosti.

Rossin mukaan tutkinta tehtiin juuri ennen vappua.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan poliisi on tutustunut mapeissa olevaan materiaaliin ja tutkinut muun muassa joitakin tietokoneita.

Rovaniemen kelkkatehdashankkeeseen liittyvä henkilö keskustan puoluetoimistossa on ainakin puolueen yhteyspäällikkö Lasse Kontiola, joka myös on mukana Rovaniemen kunnallispolitiikassa.

Pääministeri Matti Vanhanen kommentoi asiaa lyhyesti eduskunnassa ennen suuren valiokunnan kokousta. Vanhasen mukaan hän kuuli asiasta muutama viikko sitten.

Vanhanen korosti STT:lle, että viranomaiset tutkivat Kontiolan toimia. "Keskusta odottaa viranomaisten tutkimusten tuloksia, eikä järjestä mitään rinnakkaiskäräjiä Kontiolan suhteen"; Vanhanen sanoi STT:lle.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoi perjantaina tietävänsä, että poliisi on käynyt puoluetoimistolla. Hänen mukaansa poliisiviranomaiset tai syyttäjä eivät ole virallisesti hänelle kertoneet mistä on kyse. Hän arvioi, että toimenpide liittyy Rovaniemen asioihin.

Korhonen korosti voimakkaasti Kontiolan oikeusturvaa ja sitä, ettei hän halua kommentoida keskeneräistä, poliisitutkinnassa olevaa asiaa.

ei puolue itse halua tutkia asioitaan. ei luovuta materiaalia ? uskoo kaiken kestææ kaiken

Ei kommentteja:

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Oma blogiluettelo

    https://www.facebook.com/valtioopinseniorit

    Blogiarkisto