maanantai 16. elokuuta 2021

"Tuulisina öinä, kun en saa unta, menen usein rantoja mittaamaan..." Muutamakin yö mennyt merelle tuijotellessa ja olen huomannut etten ole ainoa. Ranta vilisee hiljaisia istujia ja kulkijoita. Mikä on sun m

The US Government and Pentagon leadership lied for years about the progress being made in fortifying the Afghan Security Forces. The USG always lies to its citizenry systematically about its wars. It's vital to remember that at the start.
Kanvertti eli kamferi oli varsinainen yleislääke. Sitä sai vaikka millaisessa muodossa: kamferina, kamferispriinä, kamferitippoina, voiteina ja tabletteina. Luonnonkamferia saadaan tislaamalla kamferipuun lastuista, synteettistä kamferia tislataan tärpättiöljystä. Kamferipuu kasvaa Aasiassa, varsinkin Borneossa ja Taiwanissa. Kamferia käytetään edelleen. Kamferitabletit sisälsivät lääkekamferia ja ne oli päällystetty sokerilla. Tipat nautittiin sisäisesti, sprii ulkoisesti. Kamferitipoilla kostutettu pumpulituppo toimi ensiapuna myös korvasärkyyn. Kamferitippojen resepti on yksi osa kamferia, kolme osaa eetteriä ja kuusi osaa spriitä. Yleisimmin kamferia käytettiin sydänlääkkeenä, pyörrytykseen ja heikotukseen. Sisäisesti kamferitipat virkistävät sydämen toimintaa ja ehkäisevät alhaisen verenpaineen oireita. Ulkoisesti sitä käytetään lihaskipuihin, lihasten lämmittämiseen ja rentouttamiseen. Kamferia käytetään myös avaamaan hengitysteitä höyryhengitysvalmisteissa ja nuhasumutteissa. Tipat sekoitettiin usein pieneen määrään vettä ja juotiin. Lapsille tippoja annettiin sokeripalaan tiputettuna. Kamferitippojen lisäksi tavallisia tippoja olivat Inosemzeffin tipat, Thielemannin tipat ja Törnrothin vatsantipat. Punaisia tippoja eli Mixtuura simplexiä otettiin flunssaoireisiin. Hoffmannin tipoissa oli yksi osa eetteriä ja kolme osaa spriitä ja sekin oli yleislääke kaikkiin vaivoihin.
Peter Tinti @petertinti · 7t Get ready for a whole lot of messaging out of Western capitals that tries to square “we must do everything we can to help these people” with “we must make sure these people do not seek refuge in our country.”https://www.ecosia.org/images?q=ffp2%20maski

4 kommenttia:

dudivie kirjoitti...

Heratin entinen kuvernööri Ismail Khan on lähtenyt Iraniin. Tällä hetkellä Mashhadissa
Lähti Iraniin Taleban -koordinaation kanssa.
Ismail Khan asui asunnossaan Heratissa neljä päivää

dudivie kirjoitti...

https://www.ecosia.org/search?q=Abdul+Ali+Mazari&addon=chrome&addonversion=3.4.0&method=topbar

dudivie kirjoitti...

len tavoittaman henkivartijan mukaan tieto tuli vartijoille ”täytenä shokkina”. Hän kertoo työskennelleensä suomalaisille seitsemän ja toiset vartijat jopa 10 vuotta, mutta ”suomalaisia ei kiinnosta”.

Vartijan mukaan he työskentelivät näkyvässä roolissa suojellessaan suomalaisia diplomaatteja ja poliitikoita, ja ovat siksi suuremmassa vaarassa kuin Suomen valtion suoraan palkkaamat paikalliset.

Haastateltu vartija kertoo, että Taleban ”voisi helposti tappaa” heidät mikäli lyötäisi työtodistuksen. Tämä on vartijan mukaan Suomen suurlähetystön vika ja he eivät anna Suomelle anteeks

dudivie kirjoitti...

i muu maa on Suomen tavoin päättänyt olla evakuoimatta alihankkijan kautta palkattuja vartijoita. Guardian kertoi perjantaina, että Britannia oli kuitenkin ”tehnyt u-käännöksen” ja päättänyt myöntää 125:lle lähetystöä vartioineelle afgaanille turvapaikan maasta.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Oma blogiluettelo

    https://www.facebook.com/valtioopinseniorit

    Blogiarkisto