maanantai 20. joulukuuta 2010

Love's secret is always lifting its head out from under the covers

Yhdysvallat painosti viime vuonna Ruotsia kasvattamaan panostuksiaan Afganistan-operaatioon, paljastavat Wikileaks-sivuston vuotamat diplomaattiviestit.
Yritys tuotti tulosta, sillä Ruotsin satsaukset Isaf-joukkoihin nousevat arvioiden mukaan tänä vuonna 150 miljoonaan euroon, mikä on noin 50 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Heinäkuulle 2009 päivätyssä viestissä Yhdysvaltain Tukholman-lähetystö ehdotti, että paras hetki painostaa Ruotsia olisi syyskuu, koska silloin ulko- ja puolustusministeriö valmistelivat Afganistan-esityksiään valtiopäiville.

Toisessa viestissä ehdotettiin, että puolustusministeri Sven Tolgforsia kannattaisi imarrella Ruotsin toiminnasta Afganistanissa hänen Washingtonin-vierailullaan heinäkuussa 2009.

Viestien mukaan puolustushallinnon korkea virkamies oli antanut amerikkalaisille vihjeitä siitä, miten Ruotsin johtoon voi vaikuttaa.

http://www.youtube.com/watch?v=Aysxook--V8&feature=related

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Että näin siinä kävi Vaari. Kun itsekäs, paha ja helvetin nälkäinen mies ryhtyy syömään tarjouskinkkua, se hermostuu, jos siinä kinkussa maistuvat pikemminkin vieraat lisäaineet kuin aito liha.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Oma blogiluettelo

    https://www.facebook.com/valtioopinseniorit

    Blogiarkisto